Witamy, Gość. Zaloguj się, lub zarejestruj.
Czy dotarł do Ciebie email aktywacyjny?
Wrzesień 07, 2010, 01:32:04

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
Jak pewnie zauważyliście mamy wreszcie polską wersję językową Forum. Aktualnie trwa jeszcze dopracowywanie tłumaczenia ale obecna wersja jest już zadowalająca.
39 wiadomości w 16 wątkach, wysłane przez 1 764 użytkowników
Najnowszy użytkownik: UsadoRord
* Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
+  forum Poradnik koraliki.pl
|-+  Jak to zrobić?
| |-+  Pomysły, pomysły, pomysły
| | |-+  Kolczyki z kolorowych piórek
« poprzedni następny »
Strony: [1] Drukuj
Autor Wątek: Kolczyki z kolorowych piórek  (Przeczytany 6973 razy)
isabell
Gość
« : Październik 27, 2005, 14:01:06 »

Lubię oryginalna biżuterię-taką której nie kupi się w sklepach i której nie będzie nosić pół miasta Język Zainspirowana stylem hippisowskim postanowiłam zrobić kolczyki z kolorowymi piórkami. Do wykonania potrzebne sa piórka, koraliki (z otworem odpowiedniej wielkości, aby zmieściły nięna piórko), bigle, kawałeczek drutu (z którego zostanie wykonana zawieszka), nieco nitki oraz około pół godziny czasu Język Po odpowiednim dobraniu koralikow pod względem kolorów, wielkości, faktury i czego tylko dusza zapragnie przystępujemy do pracy. Na piórko nawlekamy koraliki w wybranej przez nas kolejności (ja na czerwone piórko nawlekłam duży, przezroczysty mieniący się koralik, a potem ciemno czerwony w kształcie kuli). Czasem koraliki mają zbyt duży otwór i zsuwają się, ale z tym można sobie łatwo poradzić-wystarczy w miejscu do którego ma sięgać pierwszy koralik zawiazać nitkę (najlepiej w kolorze piórka, wtedy nie będzie widoczna) i okręcić ją kilka razy dookoła piórka, aż do momentu w którym koralik będzie stabilny. Aby nie dyndała swobodnie nalezy podczas nawlekania koralików na piórko, nawlec je również na nitkę (ważne aby został jej spory kawałek, który bedzie potzrebny później). Tylko od naszej fantazji zależy czy piórka będzie widoczne prawie w całości, czy tylko jego mały fragment na zakończeniu. Radzę zostawić przy stronie która będzie podwieszona do bigi około 7mm do 1 cm wystającego zakończenia piórka (bez koralików). Ułatwi to prace przy doczepianiu zawieszki. Jak już się z tym uporamy, wiginamy drucik w kształt litery "U", tak aby powstało oczko, za które posłuży jako zawieszka. Przykładamy je do piórka z koralikami i okręcamy nitką (tą która nam została, a jeśli tak się nie stało to zawsze mozna zawiązać nową Uśmiech) , w taki sposób aby powstało ładnie wyglądające zakończenie. Wiążemy supełek, wieszamy na biglach i cieszymy się z nowych kolczyków. Jeśli ktoś ma pytania lub chciałby zobaczyć efekty mojej pracy proszony jest o kontakt ze mną. Postaram sie udzielic wszystkich niezbędnych informacji. Mam nadzieję, że mój pomysł spodoba Wam się.
Strony: [1] Drukuj 
« poprzedni następny »
Skocz do:  

Działa na MySQL Działa na PHP Powered by SMF 1.1 RC2 | SMF © 2001-2005, Lewis Media Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!